2010. június 24., csütörtök

Meggyes túrókrém


A Nők Lapja Konyha legújabb számából a harmadik választásunk. Most sem nyúltunk mellé ;-), mondjuk ha már a hozzávalókat nézzük is biztosra megy az ember lánya:-).

Hozzávalók a túrós részhez:
  • 50 dkg túró (nálam csak 25 dkg)
  • 12 dkg porcukor (nálam csak sacc/kb)
  • 1 citrom reszelt héja, és egy kevés leve
  • 2 dl tejszín habbá verve
Hozzávalók a meggyes részhez:
  • 30 dkg magozott meggy
  • 5-10 dkg cukor
  • 1 evőkanál keményítő
  • 1,5 dl víz
A meggyet a cukorral összefőzzük, majd besűrítjük a vízzel elkevert keményítővel.
A túrót jól áttörjük, és simára keverjük a cukorral, citrom héjával. Végül hozzáadjuk a felvert tejszínt.
A kapott két krémet váltakozva poharakba töltjük, és lehűtjük.

Nagyon finom lett!

5 megjegyzés:

  1. Nagyon szeretem a tejtermékes krémeket és azt hiszem ez sem lenne kivétel. Imádnám. El is mentem gyorsan

    VálaszTörlés
  2. Meggyes, túrós...nyami :). Nagyon guszta :)

    VálaszTörlés
  3. Bianka, Ami!
    Fincsi nagyon, próbáljátok ki :-)!

    Sanyi!
    Köszi :-)! Tudom neked nem a kedvenceid a túrós édességek :(, de ez még változhat... ;-)!

    VálaszTörlés
  4. Húúúúú azt hiszem egy újságot olvasunk ?!!! :)) Én most épp reggel készítettem egy-egy pohárral, (benn csücsülnek a hütőben, várnak a vacsira) s ráadásul egyik fele őszibarackos. Arra kiváncsi leszek milyen. A Tied nagyon gusztusos :))

    VálaszTörlés