2013. augusztus 25., vasárnap

Augsburgi szilváslepény

Soha nem sütöttem még szilvás sütit. Gondoltam biztosan nagyon savanyú a végeredmény, és persze a tészta is teljen elázik a szilva levétől. De NEM! Egy nagyon-nagyon finom szilvás lepény lett, csak ajánlani tudom!

Hozzávalók a tésztához:
  • 2,5 dl tej
  • 2 tojás
  • 50 dkg liszt
  • 5 dkg kristálycukor
  • 3 dkg élesztő
  • csipet só
  • 8 dkg olvasztott margarin
a tetejére:
  • 1-1,5 kg szilva
  • barna cukor
  • őrölt fahéj
A tészta hozzávalóit a felsorolás sorrendjében a kenyérsütőgépbe pakoltam, és dagasztó-kelesztő programra kapcsoltam. Természetesen gép hiányában egy sima kelt tésztát készítünk.
Amikor a tészta megkelt kinyújtottam, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe helyeztem. Magozott negyedelt szilvával kiraktam.
 Megszórtam barna cukorral és őrölt fahéjjal, és előmelegített sütőben 35 percig sütöttem. A végeredmény messze felülmúlta a várakozásaimat. Nagyon-nagyon finom lett :-)!!!
Forrás: Rama: 35 év legjobb receptjei

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése